Toată planeta are în acest moment o teamă față de viitor și față de ce oare acest viitor ne va rezerva. Eu mă gândesc cum va arăta România peste 15, 20 ani.
Cum va fi școala, viața…
Va fi oare pentru mine și pentru cei de vârsta mea acea perioadă din viață în care vom culege “beneficiile” strânse cu atâta muncă în anii trecuți?
Ne vom bucura în familiile noastre fericite, de copii împliniți?
Societatea va mai avea nevoie de noi, cei denumiți “decreței”?
Se spune că durata medie de viață crește … unele surse indică undeva spre 150 de ani în viitorii 10 ani (*adică se vor naște deja primii oameni care vor trăi atât de mult)
Alții spun că deja aceștia sunt născuți și că trăiesc printre noi.

Ce concluzii trag eu și ce ar fi bine să facem:
1. Creșterea duratei de viață, va implica un întreg proces social, inclusiv de schimbare a multor obiceiuri. Va însemna și mai multă populație pe Terra?
Diversificarea nevoilor se va amplifica automat. Mulți vor cere public să li se respecte noi cerințe având în vedere noul context social, dar unii nu, vor dori doar să se retragă într-o zonă liniștită unde să-și petreacă restul vieții.
Cine le va garanta membrilor ambelor “grupuri” că vor fi respectați? Este vreun program guvernamental care să “planifice” așa ceva, având în vedere o situație pe care deja o trăim? Nu am citit sau auzit….
Astăzi, pentru persoanele în vârstă programele sociale sunt reduse ca număr, un club de pensionari, azil…și cam atât.
Creșterea duratei vieții va “crea” așadar o NOUĂ PĂTURĂ SOCIALĂ…a celor “NON-BĂTRÂNI”….o să vedem cum îi va “denumi” societatea în câțiva ani. Atenție că mulți vor putea fi în același timp și foarte activi. Cum va putea societatea să le folosească energia?
Eu consider că este momentul să ne intereseze dezvoltarea acestui concept.
Pentru că dacă nu începem noi, cei de vârsta mea, nu văd să intereseze pe altcineva…
Mă sprijiniți în acest demers?

Eu vă declar că am încredere în români, iar împreună cu cei de-o seamă cu mine am fost mereu purtători de stindard pentru poporul nostru!
Suntem mulți oameni inteligenți, avem inițiative, iar mulți dintre noi am demonstrat că SE POATE DACĂ TE IMPLICI!

NU SUNT NAȚIONALIST, SUNT ÎNSĂ PATRIOT, CA ȘI VOI. Ținem aproape, respectăm România!